OVER HOFSTRA

Een blik terug én vooruit

Een blik terug

Onder de naam Hofstra Schildersbedrijf richtte de heer Jacob Hofstra in 1939 zijn bedrijf op. Na de oorlog groeide het Enschedese schildersbedrijf uit tot een gerenommeerd bedrijf met veel vaste klanten. Met name door de bouw van diverse fabrieken van Philips in Nederland - waar Hofstra de huisschilder was - had het schildersbedrijf al gauw een dekking in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

Uitbreiding takenpakket

In de jaren zeventig werden veel woningen geïsoleerd. Hofstra speelde hierop in en het takenpakket werd uitgebreid met de totaalisolatie van woningen. Denk bijvoorbeeld aan dak- en zolderisolatie, spouwmuurisolatie, het isoleren van vloeren en het aanbrengen van isolatieglas. De jarenlange ervaring, service, kwaliteit en vakmanschap maakte het bedrijf tot een begrip in de regio.

Directiewisseling

Bij gebrek aan opvolging werd het bedrijf begin jaren negentig overgenomen door de Langhout Groep uit Leeuwarden. Deze groep kende een tiental vestigingen. Hofstra was de enige vestiging met een eigen gevestigde naam en opereerde zodoende geheel zelfstandig.

In 2004 nam de zittende bedrijfsleider, Peter Cobet, het bedrijf over. Het schildersbedrijf werd gemoderniseerd en ging verder onder de naam “Hofstra Schildersgroep BV”.

In verband met de leeftijd van Peter Cobet droeg hij in januari 2021 zijn bedrijf over aan Wissink Vastgoedonderhoud uit Albergen. Daarbij stond de continuïteit van de service en klantgerichtheid van het bedrijf centraal. Hofstra blijft als zelfstandig bedrijf functioneren. Momenteel is de dagelijkse leiding in handen van Dick Wissink met de ondersteuning van Peter Cobet.

Continu vernieuwen en verbeteren

Het laatste decennium hebben Milko en Dick Wissink veel geïnvesteerd in de interne organisatie van Wissink Vastgoedonderhoud in Albergen. De processen zijn in kaart gebracht en waar nodig verbeterd. Ook is veel aandacht besteed aan verdere opleiding van de medewerkers en zijn nieuwe onderhoudsmethodes en het nieuwe concept 'Vastgoedmonitor' ontwikkeld. Naast een visie op onderhoud en op eigentijdse oplossingen hebben Milko en Dick eveneens een heldere visie voor de toekomst van hun bedrijf. Met de overname van Hofstra Schildersgroep uit Enschede verbreden de broers hun klantenkring en versterken ze de marktpositie. Kortom, Hofstra en Wissink doen samen alles om de opdrachtgevers nóg beter van dienst te zijn.

Traditioneel schilderwerk mét een visie!

Hofstra Schildersgroep is een vooruitstrevend bedrijf met bijna 85 jaar ervaring in binnen-/buitenschilderwerk en behoud van je vastgoed. Met een visie op en eigentijdse oplossingen voor flexibel, klantgericht en goed onderhoud. En met een team gedreven vakmensen dat iedere dag werkt aan traditioneel schilderwerk én meer. Simpelweg doordat met kwaliteit, vakmanschap en service aandacht is besteed aan het onderhoud van jouw pand of woning.


Maak kennis met ons team

Social media feed